Tartár mártásos franciasaláta csemege uborkával és almával
Tartár mártásos franciasaláta csemege uborkával és almával
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • tojássárgája - 2 darab
  • olaj - 2 dl
  • cukor - 1 evőkanál
  • citrom leve - 1 darab
  • alma - 1 darab
  • kefír - 3 dl
  • csemege uborka - 4 darab
  • lilahagyma - 1 darab
  • Globus Mustár - 3 evőkanál
  • kápia paprika - 1 darab
  • franciasaláta - 1000 gramm

Elkészítés:

  1. A mirelit zöldséget forrásban lévő vízbe öntjük és fedő alatt megfőzzük. Amíg fő, elkészítjük a majonézt, aminek menete a következő: a tojást elkeverjük a mustárral, a citrom levével, a sóval, a borssal, majd cseppenként adagolva az olajat fakanállal folyamatosan kevergetjük. Ha besűrűsödik, akkor hozzákeverjük a két kefírt. Tulajdonképpen tartármártást kapunk így, ami kicsit folyósabb, mint a sima majonéz, de jól ellepi a zöldségeket.
  2. Ha a zöldségek megfőttek, akkor leszűrjük a levét, hideg víz alatt lehűtjük, lemossuk, majd ha kihűlt, egy jó mély porcelántálba helyezzük. Ráöntjük a kefíres majonézt és jól összekeverjük. Közben az almát, a csemege uborkát szépen felvágjuk, ezzel is összekeverjük. A felvágott kápia paprikával, lilahagymával, olajbogyóval tetszés szerint díszítjük a saláta tetejét.