Tartár mártásos franciasaláta csemege uborkával és almával
receptmuhely.hu
timer60 perc
moodKözepes
person6 fő
Hozzávalók:
tojássárgája
- 2 darab
olaj
- 2 dl
cukor
- 1 evőkanál
citrom leve
- 1 darab
alma
- 1 darab
kefír
- 3 dl
csemege uborka
- 4 darab
lilahagyma
- 1 darab
Globus Mustár
- 3 evőkanál
kápia paprika
- 1 darab
franciasaláta
- 1000 gramm
Elkészítés:
A mirelit zöldséget forrásban lévő vízbe öntjük és fedő alatt megfőzzük. Amíg fő, elkészítjük a majonézt, aminek menete a következő: a tojást elkeverjük a mustárral, a citrom levével, a sóval, a borssal, majd cseppenként adagolva az olajat fakanállal folyamatosan kevergetjük. Ha besűrűsödik, akkor hozzákeverjük a két kefírt. Tulajdonképpen tartármártást kapunk így, ami kicsit folyósabb, mint a sima majonéz, de jól ellepi a zöldségeket.
Ha a zöldségek megfőttek, akkor leszűrjük a levét, hideg víz alatt lehűtjük, lemossuk, majd ha kihűlt, egy jó mély porcelántálba helyezzük. Ráöntjük a kefíres majonézt és jól összekeverjük. Közben az almát, a csemege uborkát szépen felvágjuk, ezzel is összekeverjük. A felvágott kápia paprikával, lilahagymával, olajbogyóval tetszés szerint díszítjük a saláta tetejét.