Tárkonyos savanyú káposzta leves
Tárkonyos savanyú káposzta leves
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person8 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 4 dl
  • sárgarépa - 30 dekagramm
  • vöröshagyma - 3 darab
  • savanyú káposzta - 1 kilogramm
  • babérlevél - 2 darab
  • burgonya - 50 dekagramm
  • liszt - 2 evőkanál
  • Delikát ételízesítő - 2 evőkanál
  • zsír - 1 evőkanál
  • kapor - 1 teáskanál
  • paprika - 1 darab
  • fokhagyma - 1 darab
  • tárkony - 1 evőkanál
  • paradicsomlé - 3 dl
  • bacon - 20 dekagramm
  • őrölt kömény - 1 teáskanál
  • őrölt bors - 1 teáskanál
  • karalábé - 1 darab
  • petrezselyemgyökér - 15 dekagramm
  • borsikafű - 1 teáskanál
  • száraz kolbász - 2 darab
  • őrölt pirospaprika - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. A zsíron lepirítjuk a szalonnát és a megtisztított apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, a szétzúzott fokhagymát, a felkarikázott paprikát, és a karalábét. Pár percig pároljuk.
  2. Megszórjuk az őrölt piros paprikával. Hozzáadjuk a savanyú káposztát, a babérlevelet, és felöntjük kb 3 liter vízzel, és a paradicsom lével.
  3. Ízesítjük a Delikát ételízesítővel, a sóval, borssal, tárkonnyal, az őrölt kaporral, az őrölt borsikafűvel és köménnyel. Felforraljuk és lassú tűzön kb. 40 percig főzzük. Majd hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott burgonyát, kolbászt. Készre főzzük. A tejfölből és lisztből habarást készítünk és behabarjuk a levesünket. Jól kiforraljuk.