tejföl | 4 dl |
---|---|
sárgarépa | 30 dekagramm |
vöröshagyma | 3 darab |
savanyú káposzta | 1 kilogramm |
babérlevél | 2 darab |
burgonya | 50 dekagramm |
liszt | 2 evőkanál |
Delikát ételízesítő | 2 evőkanál |
zsír | 1 evőkanál |
kapor | 1 teáskanál |
paprika | 1 darab |
fokhagyma | 1 darab |
tárkony | 1 evőkanál |
paradicsomlé | 3 dl |
bacon | 20 dekagramm |
őrölt kömény | 1 teáskanál |
őrölt bors | 1 teáskanál |
karalábé | 1 darab |
petrezselyemgyökér | 15 dekagramm |
borsikafű | 1 teáskanál |
száraz kolbász | 2 darab |
őrölt pirospaprika | 1 evőkanál |
Tárkonyos savanyú káposzta leves a Levesek kategóriában
A zsíron lepirítjuk a szalonnát és a megtisztított apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, a szétzúzott fokhagymát, a felkarikázott paprikát, és a karalábét. Pár percig pároljuk.
Megszórjuk az őrölt piros paprikával. Hozzáadjuk a savanyú káposztát, a babérlevelet, és felöntjük kb 3 liter vízzel, és a paradicsom lével.
Ízesítjük a Delikát ételízesítővel, a sóval, borssal, tárkonnyal, az őrölt kaporral, az őrölt borsikafűvel és köménnyel. Felforraljuk és lassú tűzön kb. 40 percig főzzük. Majd hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott burgonyát, kolbászt. Készre főzzük.
A tejfölből és lisztből habarást készítünk és behabarjuk a levesünket. Jól kiforraljuk.