Tárkonyos raguleves pulykacombból
Tárkonyos raguleves pulykacombból
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • fokhagyma gerezd - 2 darab
  • sárgarépa - 10 dekagramm
  • vöröshagyma - 8 dekagramm
  • olaj - 2 evőkanál
  • zöldbab - 8 dekagramm
  • Knorr Füstölthús-ízesítő kocka - 2 darab
  • liszt - evőkanál
  • fehérrépa - 5 dekagramm
  • tejszín - 1 dl
  • gomba - 5 dekagramm
  • zöldborsó - 8 dekagramm
  • szárított tárkony - 1 teáskanál
  • pulyka felsőcomb - 35 dekagramm

Elkészítés:

  1. A húst vágjuk kb. 1 cm-es kockákra. Egy lábosban forrósítsuk meg az olajat, tegyük rá a húst és kevergetve pirítsuk meg. Mikor már majdnem kifehéredett, sózzuk meg. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és fedő alatt pároljuk.
  2. Közben a répát, gyökeret, hagymát, fokhagymát pucoljuk meg. Ha friss borsóval, babbal dolgozunk, azokat is pucoljuk, a babot vágjuk kb. 2,5 cm-es darabokra. A répát és a gyökeret vágjuk egyforma hasábokra. A hagymát vágjuk kockákra, a fokhagymát zúzzuk össze. A gombát szeleteljük fel.
  3. Ha a hús háromnegyed puhaságú, adjuk hozzá az összes zöldséget, és kevergetve pároljuk kb. 2-3 percig. Öntsük fel 1,5 l vízzel. Forraljuk fel és dobjuk bele a leveskockákat, majd keverjük jól el. Szórjuk bele a tárkonyt is.
  4. Amíg fő a zöldség, egy tálkába tegyünk kevés vizet és a lisztet keverjük el benne csomómentesen. Öntsük hozzá a tejszínt. Ha a zöldségek majdnem puhára főttek, tegyünk 1 merőkanálnyi levest a habaráshoz, keverjük el, majd az egészet öntsük vissza a lábosba. Még 2-3 percig főzzük az ételt.
  5. Tálaláskor kínáljunk hozzá citromkarikákat.