Feltöltve:

Tárkonyos raguleves pulykacombból

timer 60
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

fokhagyma gerezd2 darab
sárgarépa10 dekagramm
vöröshagyma8 dekagramm
olaj2 evőkanál
zöldbab8 dekagramm
Knorr Füstölthús-ízesítő kocka2 darab
liszt evőkanál
fehérrépa5 dekagramm
tejszín1 dl
gomba5 dekagramm
zöldborsó8 dekagramm
szárított tárkony1 teáskanál
pulyka felsőcomb35 dekagramm

Tárkonyos raguleves pulykacombból a Levesek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A húst vágjuk kb. 1 cm-es kockákra. Egy lábosban forrósítsuk meg az olajat, tegyük rá a húst és kevergetve pirítsuk meg. Mikor már majdnem kifehéredett, sózzuk meg. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és fedő alatt pároljuk.

2. lépés

Közben a répát, gyökeret, hagymát, fokhagymát pucoljuk meg. Ha friss borsóval, babbal dolgozunk, azokat is pucoljuk, a babot vágjuk kb. 2,5 cm-es darabokra. A répát és a gyökeret vágjuk egyforma hasábokra. A hagymát vágjuk kockákra, a fokhagymát zúzzuk össze. A gombát szeleteljük fel.

3. lépés

Ha a hús háromnegyed puhaságú, adjuk hozzá az összes zöldséget, és kevergetve pároljuk kb. 2-3 percig. Öntsük fel 1,5 l vízzel. Forraljuk fel és dobjuk bele a leveskockákat, majd keverjük jól el. Szórjuk bele a tárkonyt is.

4. lépés

Amíg fő a zöldség, egy tálkába tegyünk kevés vizet és a lisztet keverjük el benne csomómentesen. Öntsük hozzá a tejszínt. Ha a zöldségek majdnem puhára főttek, tegyünk 1 merőkanálnyi levest a habaráshoz, keverjük el, majd az egészet öntsük vissza a lábosba. Még 2-3 percig főzzük az ételt.

5. lépés

Tálaláskor kínáljunk hozzá citromkarikákat.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem