Feltöltve:

Tárkonyos pulykaragu leves pulykemllből

timer 30
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

fokhagyma gerezd2 darab
sárgarépa10 dekagramm
vöröshagyma1 darab
Knorr Tyúkhúsleveskocka2 dekagramm
Olaj2 evőkanál
Liszt1 evőkanál
fehérrépa5 dekagramm
gomba5 dekagramm
tárkony1 evőkanál
Főzőtejszín1 dl
zöldborsó6 dekagramm
pulykamell35 dekagramm
vajbab6 dl

Elkészítés

1. lépés

A pulykamellet vágjuk kb. 1 cm-es kockákra. Egy lábosban forrósítsuk meg az olajat, tegyük rá a húst és pirítsuk meg. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és fedő alatt pároljuk majdnem puhára.

2. lépés

Közben a répát, gyökeret, hagymát, fokhagymát pucoljuk meg. Ha friss borsóval, babbal dolgozunk, azokat is pucoljuk, a babot vágjuk kb. 2,5 cm-es darabokra. A répát és a gyökeret vágjuk egyforma hasábokra.

3. lépés

Dobjuk az összes zöldséget a húsra, és kevergessük kb. 2 percig. Öntsük fel 2 l vízzel, forraljuk fel és dobjuk bele a húsleves kockákat. Szórjuk bele a tárkonyt és a szegfűborsot. (Ha nem szeretjük evés közben kerülgetni a fűszereket, tegyük teatojásba, így könnyen ki tudjuk venni a főzés végén.)

4. lépés

Ha majdnem megfőtt a zöldség is, a lisztet keverjük el a tejszínnel, tegyünk hozzá keveset a levesből, majd az egészet öntsük a lábosba. Még 5 percig főzzük az ételt.

5. lépés

Tálaláskor kínáljunk hozzá a citrom levét.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem