Feltöltve:

Tárkonyos-mézes csirkeragu leves

timer 35
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz1 evőkanál
csirkemell filé40 dekagramm
sárgarépa1 darab
vöröshagyma1 darab
Knorr Tyúkhúsleveskocka3 darab
citromlé1 evőkanál
babérlevél2 darab
fehérrépa1 darab
tejszín2 dl
méz1 teáskanál
gomba15 dekagramm
zöldborsó10 dekagramm
zellergumó1 darab
szárított tárkony1 teáskanál

Tárkonyos-mézes csirkeragu leves a Levesek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Egy lábosban forrósítsuk fel a margarint és adjuk hozzá a kockára vágott gyökérzöldségeket és az apróra vágott hagymát. Pirítsuk 1-2 percig, hogy minél zamatosabbak és édesebbek legyenek, majd adjuk hozzá a cikkekre vágott gombát. Pirítsuk, pároljuk addig, míg a levét elfőtte.

2. lépés

Közben vágjuk vékony csíkokra a csirkehúst, és csak akkor adjuk hozzá, ha már a zöldségek leve elpárolgott, mert sokkal hamarabb elkészül, mint a zöldségek. Pirítsuk fehéredésig, majd adjuk hozzá a tárkonyt és a babérleveleket.

3. lépés

Öntsük föl kb. 1,5 liter forró vízzel, hozzuk forrásba és adjuk hozzá a Knorr leveskockákat. Főzzük majdnem készre, ekkor adjuk hozzá a zöldborsót is és pár percig forraljuk tovább.

4. lépés

Egy mélyebb edénybe merjünk ki egy merőkanállal a levesből és keverjük ki a tejszínnel, majd öntsük vissza a levesbe. A végén ízesítsük sóval, borssal, ha szükséges. Egy kevés citromlével vagy citromszeletek hozzáadásával tegyük még rafináltabbá, hogy a méz és a zöldségek édessége még jobban érvényesüljön.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 6
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem