Tárkonyos-gombás csirkemell fűszeres burgonyapürével
Tárkonyos-gombás csirkemell fűszeres burgonyapürével
  • timer35 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 4.5 dl
  • csirkemell filé - 4 darab
  • Rama Classic - 2 dekagramm
  • őrölt szerecsendió - 1 csipetnyi
  • tej - 3 dl
  • napraforgó olaj - 3 evőkanál
  • tárkony - 1 teáskanál
  • aprított petrezselyemzöld - 1 evőkanál
  • Knorr Burgonyapüré - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A csirkemelleket húsverő kalapáccsal megütögetjük, sóval, borssal ízesítjük, majd kevés felhevített olajban megsütjük.
  2. Hozzáadjuk a tejszínes gombás szószt, a szárított tárkonnyal ízesítjük és pár percig együtt forraljuk a hússal.
  3. Ezután elkészítjük a köretet. 4,5 dl vizet egy mokkáskanál sóval felforralunk, a tűzről levéve hozzáadunk 3 dl tejet (tej helyett hideg vizet is használhatunk).
  4. Összekeverjük a KNORR Burgonyapürével és 1-2 percig állni hagyjuk. 20 g Ramával elkeverve és tetszés szerinti zöld fűszerrel ízesítjük.