víz | 4.5 dl |
---|---|
csirkemell filé | 4 darab |
Rama Classic | 2 dekagramm |
őrölt szerecsendió | 1 csipetnyi |
tej | 3 dl |
napraforgó olaj | 3 evőkanál |
tárkony | 1 teáskanál |
aprított petrezselyemzöld | 1 evőkanál |
Knorr Burgonyapüré | 1 csomag |
Tárkonyos-gombás csirkemell fűszeres burgonyapürével a Főételek kategóriában
A csirkemelleket húsverő kalapáccsal megütögetjük, sóval, borssal ízesítjük, majd kevés felhevített olajban megsütjük.
Hozzáadjuk a tejszínes gombás szószt, a szárított tárkonnyal ízesítjük és pár percig együtt forraljuk a hússal.
Ezután elkészítjük a köretet. 4,5 dl vizet egy mokkáskanál sóval felforralunk, a tűzről levéve hozzáadunk 3 dl tejet (tej helyett hideg vizet is használhatunk).
Összekeverjük a KNORR Burgonyapürével és 1-2 percig állni hagyjuk. 20 g Ramával elkeverve és tetszés szerinti zöld fűszerrel ízesítjük.