Tárkonyos csirkeraguleves
Tárkonyos csirkeraguleves
  • timer35 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell filé - 40 dekagramm
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 3 darab
  • nagyobb sárgarépa - 1 darab
  • nagyobb fehérrépa - 1 darab
  • negyed kisebb zeller gumó - 1 darab
  • gomba - 15 dekagramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • fagyasztott zöldborsó - 10 dekagramm
  • babérlevél - 2 darab
  • szárított tárkony - 1 púpos kiskanál
  • Rama margarin - 1 evőkanál
  • tejföl (kis pohár) - 1 darab
  • citromlé - 1 evőkanál
  • Só - darab
  • Bors - darab

Elkészítés:

  1. Egy lábosban forrósítsuk föl a margarint és adjuk hozzá a kockára vágott gyökérzöldségeket és az apróra vágott hagymát. Pirítsuk 1-2 percig.
  2. Adjuk hozzá a cikkekre vágott gombát. Pirítsuk, pároljuk addig, míg a levét elfőtte.
  3. Ezalatt vágjuk kockára a csirkehúst, és csak akkor adjuk hozzá, ha már a zöldségek leve elpárolgott. Pirítsuk fehéredésig,.
  4. Adjuk hozzá a tárkonyt és a babérleveleket. Öntsük föl kb. 1,5 liter forró vízzel.
  5. Forraljuk fel, adjuk hozzá a Knorr leveskockákat.
  6. Főzzük 15 percig, adjuk hozzá a zöldborsót, forraljuk további 3-4 percig.
  7. Egy merőkanálnyi forró levessel keverjük simára a tejfölt, öntsük a levesbe.
  8. Ízlés szerint ízesítsük citromlével, sóval, borssal. Tálaljuk citromszeletekkel.