Feltöltve:

Tárkonyos csirkeraguleves

timer 35
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 5

Hozzávalók

csirkemell filé40 dekagramm
Knorr Tyúkhúsleveskocka3 darab
nagyobb sárgarépa1 darab
nagyobb fehérrépa1 darab
negyed kisebb zeller gumó1 darab
gomba15 dekagramm
vöröshagyma1 darab
fagyasztott zöldborsó10 dekagramm
babérlevél2 darab
szárított tárkony1 púpos kiskanál
Rama margarin1 evőkanál
tejföl (kis pohár)1 darab
citromlé1 evőkanál
darab
Bors darab

Aki szereti a leveseket, pláne a laktató leveseket, annak a tárkonyos csirkeragu leves biztosan rajta van a listáján. A tárkonyos csirkeragu levest azoknak ajánljuk, akik unják már a húslevest, mégis hasonlóan egyszerűen elkészíthető előételre vágynak. A tárkonyos csirkeragu leves azért jobb választás, mert izgalmasabb ízt kapunk végeredményként a tárkonynak és a tejfölnek köszönhetően. Ha nagyobb adagot főzünk belőle, csak jól járhatunk, másnap is nagy örömmel fogunk magunknak meríteni belőle, sőt egy nappal később az ízek is jobban összeérnek benne. A tárkonyos csirkeragu leveshez a csirkén kívül finom zöldségek is társulnak: répa, fehérrépa, zöldborsó, gomba, vöröshagyma, fokhagyma. A levest a tárkony, és annak jóbarátja, a citrom, valamint egy kevés tejföl teszi majd igazán pikánssá. A tárkonyos csirkeragu levesnek fő alapanyaga ugyan a csirke, de azok, akik nem szeretik, nyugodtan próbálják ki a receptet sertés, vagy esetleg vadhússal. Érdemes sok lével elkészíteni a tárkonyos csirkeragu levest, hogy a sok zöldség alapanyagtól ne legyen sűrű, főzelékes állagú. Ha mégis sűrűn szeretjük a tárkonyos csirkeragu levest, tehetünk bele kicsivel több tejfölt. Az igazán finom, ízes leves eléréséhez érdemes sokáig forralni alacsony lángon a tárkonyos csirkeragu levesünket, mert akkor érnek össze benne legjobban az ízek. A tárkonyos csirkeragu leves remek választás téli és nyári napokon egyaránt. Télen a zöldségekből nyert vitamintartalma miatt ajánlatos, nyári meleg napokon pedig egy könnyed, mégis tartalmas étel, akár főételként is fogyasztható.

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Egy lábosban forrósítsuk föl a margarint és adjuk hozzá a kockára vágott gyökérzöldségeket és az apróra vágott hagymát. Pirítsuk 1-2 percig.

  2. 2. lépés

    Adjuk hozzá a cikkekre vágott gombát. Pirítsuk, pároljuk addig, míg a levét elfőtte.

  3. 3. lépés

    Ezalatt vágjuk kockára a csirkehúst, és csak akkor adjuk hozzá, ha már a zöldségek leve
    elpárolgott. Pirítsuk fehéredésig,.

  4. 4. lépés

    Adjuk hozzá a tárkonyt és a babérleveleket. Öntsük föl kb. 1,5 liter forró vízzel.

  5. 5. lépés

    Forraljuk fel, adjuk hozzá a Knorr leveskockákat.

  6. 6. lépés

    Főzzük 15 percig, adjuk hozzá a zöldborsót, forraljuk további 3-4 percig.

  7. 7. lépés

    Egy merőkanálnyi forró levessel keverjük simára a tejfölt, öntsük a levesbe.

  8. 8. lépés

    Ízlés szerint ízesítsük citromlével, sóval, borssal. Tálaljuk citromszeletekkel.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Vadraguleves

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1

Csirkeleves spenóttal

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0

Húsvéti bárányragu leves

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2

Tavaszi sajtkrémes csirkeragu leves

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 2

Kapros borjúraguleves

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0

Fácán raguleves

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Tárkonyos csirkeraguleves

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0

Tárkonyos csirkeraguleves

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Tárkonyos csirkeraguleves

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Borjúbecsinált leves

timer 130"
mood Közepes
thumb_up 0

Tárkonyos csirkeraguleves

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Fűszeres csirke leves

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre