Tárkonyos csirkeraguleves
Tárkonyos csirkeraguleves
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell - 40 dekagramm
  • sárgarépa - 2 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • majoránna - 1 teáskanál
  • tojás - 1 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • babérlevél - 3 darab
  • fokhagymagerezd - 3 darab
  • burgonya - 2 darab
  • liszt - 1 evőkanál
  • fehérrépa - 2 darab
  • tejszín - 2 dl
  • kolbász - 20 dekagramm
  • gomba - 3 darab
  • só - 1 csipetnyi
  • tárkony - 1 teáskanál
  • zöldborsó - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. A csirkét, hagymát, zöldségeket, kolbászt feldaraboljuk.
  2. A hagymát kis olajon megdinszteljük, rátesszük a pirospaprikát, majd a húst, kolbászt és a zöldségeket. Kicsit pároljuk őket együtt.
  3. Megfűszerezzük, majd felöntjük kb 1,5 l vízzel.
  4. Ha megpuhult a zöldség és a hús a csipetkét is szaggassuk bele. Elkészítése: a hozzávalókat durván összekeverjük, (nem szabad nagyon simára) majd beleszaggatjuk a levesbe mint a nokedlit.
  5. Végül egy kis habarást készítsünk. Keverjük simára 1 ek lisztet, 2 dl tejszínt, és sűrítsük be vele a levest egy kicsit.