Tárkonyos csirkeragu leves
Tárkonyos csirkeragu leves
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell filé - 35 dekagramm
  • tejföl - 1 dl
  • sárgarépa - 2 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • citromlé - 1 evőkanál
  • olaj - 2 evőkanál
  • liszt - 1 evőkanál
  • Delikát ételízesítő - 1 evőkanál
  • gomba - 20 dekagramm
  • tárkony - 1 teáskanál
  • zöldborsó - 25 dekagramm
  • Knorr Csirkehúsleves-kocka - 1 darab

Elkészítés:

  1. A csirkemellet megmossuk felkockázzuk. A hagymát finomra vágjuk. A répát megtisztítjuk felkarikázzuk, a gombát felszeleteljük. A hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a csirkemellet fehéredésig pároljuk, majd hozzáadjuk a répát és a gombát . Körülbelül öt percig gyakori kevergetés mellett együtt pároljuk.
  2. Felöntjük 1,5 l vízzel hozzáadjuk a zöldborsót. Ha a leves felforrt, beletesszük a leveskockát az ételízesítőt , tárkonyt és egy késhegynyi borsot.
  3. Közepes tűzön félórát főzzük. A tejfölt csomómentesen elkeverjük a lisztel. Hozzáadunk 2 merőkanálnyi forró leves levet. Ha a zöldségek megpuhultak, folytonos keverés mellett hozzáadjuk a tejfölös habarást . Újra forrás után 5 percig főzzük. Időközben beletesszük a citromlevet és ízlés szerint még ilyenkor sózhatjuk is. Melegen tálaljuk.