Tárkonyos csirkeragu leves
Tárkonyos csirkeragu leves
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell filé - 2 darab
  • tejföl - 1 darab
  • sárgarépa - 1 darab
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 3 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • babérlevél - 2 darab
  • fehérrépa - 1 darab
  • hagyma - 1 darab
  • tárkony - 2 teáskanál
  • karalábé - 1 darab
  • zöldborsó konzerv - 1 darab

Elkészítés:

  1. A zöldségeket hámozzuk meg és kockázzuk föl. A gombát tisztítsuk meg és vágjuk cikkekre. A hagymát vágjuk apróra.
  2. Egy kevés olajon pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a zöldségeket. Közepes lángon, időnként megkeverve pirítsuk meg őket is.
  3. Majd adjuk hozzá a gombát és pirítsuk, míg elfövi a levét.
  4. Mindeközben vágjuk kisebb kockákra a csirkehúst és adjuk a zöldségekhez. Pirítsuk fehéredésig. Adjuk hozzá a tárkonyt és a babérlevelet.
  5. Öntsük föl bő másfél liter vízzel és adjuk hozzá a leveskockákat. Hozzuk forrásba, majd vegyük lejjebb a lángot és kb. 15 perc alatt főzzük készre.
  6. A vége előtt pár perccel adjuk hozzá a zöldborsó konzervet. Legvégül keverjük a levesbe a tejfölt, vagy a tejszínt.