Feltöltve:

Tárkonyos csirkeragu leves

timer 60
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

csirkemell filé35 dekagramm
tejföl1 dl
sárgarépa2 darab
vöröshagyma1 darab
citromlé1 evőkanál
olaj2 evőkanál
liszt1 evőkanál
Delikát ételízesítő1 evőkanál
gomba20 dekagramm
tárkony1 teáskanál
zöldborsó25 dekagramm
Knorr Csirkehúsleves-kocka1 darab

Tárkonyos csirkeragu leves a Levesek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Tárkonyos csirkeragu leves elkészítés 1. lépés képe

A csirkemellet megmossuk felkockázzuk. A hagymát finomra vágjuk. A répát megtisztítjuk felkarikázzuk, a gombát felszeleteljük.
A hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a csirkemellet fehéredésig pároljuk, majd hozzáadjuk a répát és a gombát . Körülbelül öt percig gyakori kevergetés mellett együtt pároljuk.

2. lépés

Tárkonyos csirkeragu leves elkészítés 2. lépés képe

Felöntjük 1,5 l vízzel hozzáadjuk a zöldborsót.
Ha a leves felforrt, beletesszük a leveskockát az ételízesítőt , tárkonyt és egy késhegynyi borsot.

3. lépés

Tárkonyos csirkeragu leves elkészítés 3. lépés képe

Közepes tűzön félórát főzzük.
A tejfölt csomómentesen elkeverjük a lisztel. Hozzáadunk 2 merőkanálnyi forró leves levet.
Ha a zöldségek megpuhultak, folytonos keverés mellett hozzáadjuk a tejfölös habarást . Újra forrás után 5 percig főzzük. Időközben beletesszük a citromlevet és ízlés szerint még ilyenkor sózhatjuk is. Melegen tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem