Tárkonyos burgonyaleves a Levesek kategóriában
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és kockára vágjuk. A vöröshagymát finomra, a répát kockára vágjuk. A vöröshagymát olajon megdinszteljük. Rádobjuk a kockákra vágott burgonyát, a sárgarépát, a paradicsomot és a zúzott fokhagymát.
Megszórjuk a pirospaprikával, jól elkeverjük, majd felöntjük kb. 1,2 l vízzel. Beletesszük a babérlevelet, ízesítjük ételízesítővel, borsozzuk, majd lassú tűzön puhára főzzük a zöldségeket.
Hozzáadjuk a tárkonyt. A tejfölt elkeverjük a liszttel, majd hozzáadunk Két merőkanál levest, csomómentesre keverjük és folytonos keverés mellett a forrásban lévő leveshez adjuk. Ekkor még ha szükséges sózhatjuk és hozzáadunk pár csepp tárkonyecetet. Jól összeforraljuk, majd tálalásig fedő alatt pihentetjük.