Tárkonyos burgonyalaves kapros csipetkével
Tárkonyos burgonyalaves kapros csipetkével
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 450 gramm
  • sárgarépa - 3 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • tojás - 2 darab
  • babérlevél - 2 darab
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • burgonya - 1 kilogramm
  • szalonna - 15 dekagramm
  • kapor - 1 csokor
  • tárkony - 1 evőkanál
  • citrom - 1 darab

Elkészítés:

  1. Olajon megsütjük az apró kockára vágott szalonnát és a hagymát, majd megszórjuk őrölt pirospaprikával. Beletesszük a karikára vágott sárgarépát, felöntjük 2 liter vízzel és főzzük. A burgonyát kockára vágjuk és a főzővízbe tesszük. Ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel, a megpucolt egész fokhagymagerezdekkel és a tárkonnyal.
  2. A kaprot megmossuk és apróra vágjuk. Kettő tojásból, lisztből, kaporból és egy csipet sóból csipetkét gyúrunk. A forró levesbe szaggatjuk és további 10 percig főzzük. A legvégén belekeverjük a tejfölt, amit elkevertünk 2 kanál liszttel. Tálaláskor elhelyezzük rajta a citromkarikát.