Tarjás piték a Főételek kategóriában
A lisztet dolgozzuk el a margarinnal, tojássárgájával és sóval.
A húst kockázzuk fel apróra. Pucoljuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd aprítsuk őket föl.
A hagymát és fokhagymát dinszteljük üvegesre az olajon. Adjuk hozzá a húst és pirítsuk 5 percig. Ízesítsük a sertéssült fűszerkeverékkel és majoránnával.
A tésztát nyújtsuk ki és szaggassunk ki köröket egy kerek formával, pl. egy pohárral.
A körök felére halmozzunk tölteléket, hajtsuk rá a másik felét és nyomjuk össze a széleit egy villa segítségével.
Tegyük rá a pitéket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A piték tetejét kenjük be tojással, szórjuk meg köménymaggal és paprikával, majd süssük kb. 20 percig 200 fokon.