Tarja ropogós kéregben, salátával
Tarja ropogós kéregben, salátával
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • sárgarépa - 1 darab
  • alma - 1 darab
  • olíva olaj - 50 milliliter
  • dió - 10 gramm
  • KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sertéssült - 1 evőkanál
  • sertés tarja - 400 gramm
  • almalé - 50 milliliter
  • toast kenyér - 1 darab
  • füstölt császárszalonna - 8 darab
  • karalábé - 1 darab
  • penészes sajt - 100 gramm
  • nagy cikória - 1 darab
  • rozmaring - 1 darab

Elkészítés:

  1. Mossuk meg, szárítsuk meg, majd vágjuk kisebb érmékre a húst. Dörzsöljük be a Sertéssült fűszerkeverékkel, majd csavarjuk bele egy-egy szalonna szeletbe. Szúrjuk át fogpiszkálókkal, majd tegyük hűvös helyre.
  2. Daraboljuk apróra a penészes sajtot, toast kenyeret (héja nélkül), diót és rozmaringot, majd turmixoljuk alaposan össze.
  3. Serpenyőben süssük meg a húsok mindkét oldalát. Hagyjuk a serpenyőben, majd tegyünk mindegyik tetejére a sajtos, kenyeres masszából.
  4. Az egészet tegyük a sütő legfelső rácsára és süssük, míg a teteje aranybarna lesz (figyeljünk, mert a serpenyő nagyon forró lesz).
  5. Készítsük el a gombás szószt a Knorr fixből és 300 ml vízből, majd öntsük a húsra. Fedő alatt lassan pároljuk kb. 5 percig.
  6. Készítsük el a salátát:: a Knorr salátaöntetet keverjük össze olíva olajjal és almalével.
  7. Pucoljuk meg a karalábét, almát és sárgarépát. Reszeljük le nagylyukú reszelőn. Öntsük rá a salátaöntetet és keverjük össze. A kész salátát tálaljuk cikória leveleken.