sárgarépa | 1 darab |
---|---|
alma | 1 darab |
olíva olaj | 50 milliliter |
dió | 10 gramm |
KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sertéssült | 1 evőkanál |
sertés tarja | 400 gramm |
almalé | 50 milliliter |
toast kenyér | 1 darab |
füstölt császárszalonna | 8 darab |
karalábé | 1 darab |
penészes sajt | 100 gramm |
nagy cikória | 1 darab |
rozmaring | 1 darab |
Tarja ropogós kéregben, salátával a Főételek kategóriában
Mossuk meg, szárítsuk meg, majd vágjuk kisebb érmékre a húst. Dörzsöljük be a Sertéssült fűszerkeverékkel, majd csavarjuk bele egy-egy szalonna szeletbe. Szúrjuk át fogpiszkálókkal, majd tegyük hűvös helyre.
Daraboljuk apróra a penészes sajtot, toast kenyeret (héja nélkül), diót és rozmaringot, majd turmixoljuk alaposan össze.
Serpenyőben süssük meg a húsok mindkét oldalát. Hagyjuk a serpenyőben, majd tegyünk mindegyik tetejére a sajtos, kenyeres masszából.
Az egészet tegyük a sütő legfelső rácsára és süssük, míg a teteje aranybarna lesz (figyeljünk, mert a serpenyő nagyon forró lesz).
Készítsük el a gombás szószt a Knorr fixből és 300 ml vízből, majd öntsük a húsra. Fedő alatt lassan pároljuk kb. 5 percig.
Készítsük el a salátát:: a Knorr salátaöntetet keverjük össze olíva olajjal és almalével.
Pucoljuk meg a karalábét, almát és sárgarépát. Reszeljük le nagylyukú reszelőn. Öntsük rá a salátaöntetet és keverjük össze. A kész salátát tálaljuk cikória leveleken.