Tarhonyás hús
Tarhonyás hús
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • sertés lapocka - 500 gramm
  • tarhonya - 300 gramm
  • zöldpaprika - 1 darab
  • fokhagyma gerezd - 2 darab
  • babérlevél - 1 darab
  • paradicsom sűrítmény - 1 evőkanál
  • Knorr Erőleveskocka - 3 darab
  • Olaj - 4 evőkanál
  • fűszerpaprika - 2 teáskanál

Elkészítés:

  1. A finomra vágott hagymát pirítsuk meg 3 ek olajban. Ezalatt vágjuk kockára a húst, adjuk a megpirult hagymához és pirítsuk fehéredésig.
  2. Adjuk hozzá az aprított fokhagymát, szórjuk meg fűszerpaprikával és öntsünk rá fél deci hideg vizet. Keverjük össze, adjunk hozzá 2 db erőleves kockát, a babérlevelet, a paradicsom sűrítményt és a felkockázott zöldpaprikát. Alacsony, közepes lángon főzzük puhára.
  3. Ezalatt a tarhonyát pirítsuk meg a maradék 1 ek olajon. Öntsük fel forró vízzel, hogy 2-3 cm-re ellepje.
  4. Adjuk hozzá a tarhonyához a leveskockát, időnként megkeverve főzzük puhára.
  5. Keverjük össze a megpuhult tarhonyát a pörkölttel. Ízesítsük Delikáttal vagy kevés sóval, borssal, ha szükséges.