Tarhonyaleves
Tarhonyaleves
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 8 dekagramm
  • olaj - 2 evőkanál
  • füstölt szalonna - 5 dekagramm
  • burgonya - 15 dekagramm
  • Knorr Alföldi gulyásleves - 3 darab
  • tarhonya - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A szalonnát, hagymát kis kockákra vágjuk. A krumplit megpucoljuk, közepes kockákra vágjuk és felhasználásig hideg vízben tartjuk, hogy ne barnuljon meg.
  2. Az olajat egy lábosban felforrósítjuk, pörcösre pirítjuk rajta a szalonnát, majd üvegesre a hagymát. Külön serpenyőben szárazon (zsiradék nélkül) megpirítjuk a tarhonyát.
  3. Külön felforralunk bő 1l vizet.
  4. A tarhonyát hozzáadjuk a hagymához és felöntjük a forró vízzel. Beletesszük a krumplit.
  5. Beledobjuk a leveskockákat és jól elkeverjük. 10-15 percig főzzük.
  6. Ha puha a krumpli, kóstoljuk, szükség esetén sózzuk, Delikát8-al ízesítjük.