füstölt szalonna | 5 dekagramm |
vöröshagyma (közepes) | 1 darab |
burgonya (közepes) | 2 darab |
tarhonya | 10 dekagramm |
olaj | 1 evőkanál |
Knorr Alföldi gulyásleves | 3 darab |
Delikát ételízesítő | 1 teáskanál |
A szalonnát kis kockákra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, majd lassú tűzön pörcösre pirítjuk benne a szalonnát. Finomra vágjuk a hagymát, majd lassú tűzön aranysárgára pirítjuk a szalonnazsírban
Eközben a krumplit meghámozzuk, közepes kockákra vágjuk. A tarhonyát a hagymához adjuk, összepirítjuk.
Felöntjük bő 1 liter forró vízzel.
A levesbe tesszük a krumplit, beledobjuk a leveskockákat és jól elkeverjük. 15 percig közepes lángon főzzük. Kóstolás után, szükség esetén sózzuk, Delikáttal, borssal ízesítjük.
Hozzászólások