Tarhonyaleves a Levesek kategóriában
A szalonnát vágjuk kis kockákra, a kolbászt szeletekre. Kezdjük pirítani a szalonnakockákat. (Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis zsírt, vagy olajat.) Mikor már majdnem kisült, akkor adjuk hozzá a kolbászkarikákat is és pirítsuk együtt őket további 2-3 percig. Egy szűrőkanállal vegyük ki őket és tegyük félre.
Közben vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát, és kockákra a zöldségeket és a krumplit.
A szalonnazsíron pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a tarhonyát. Pirítsuk szép barnára, gyakran kevergetve.
Ezután adjuk hozzá a zöldségeket és a gulyásleves kockákat. Öntsük fel bő egy liter vízzel és hozzuk forrásba. 5 perc múlva adjuk hozzá a krumplit. Újraforrástól számítva főzzük 10-12 percig, illetve míg minden puha nem lesz.