tápiókagyöngy | 70 gramm |
---|---|
növényi tej | 6 dl |
eritrit | 60 gramm |
Só | 1 csipetnyi |
vanília aroma | adag |
Fahéj | 1 csipetnyi |
Ízletes, egyszerű és szabadon variálható. A pohárdesszert legaljára feldarabolt csokoládés puffasztott rizs került, majd a tápióka, majd pedig édesített, könnyed krémtúró szolgált tejszínhabként. A szezon közeledtével már az eper sem maradhatott le, de bármely idénygyümölccsel fantasztikus párosítás lehet.
Áztasd be minimum fél órára egy fazékban a tejbe a tápióka gyöngyöket.
Keverd hozzá az összes édesítőt, sót, aromát.
Közepes fokozaton forrald fel, miközben rendszeresen keverj rajta.
Mikor felforrt, vedd alacsony-közepes/alacsony hőfokra és keverd addig, ameddig csak majdnem megfelelő állagúra nem sűrűsödik kb. 25-30 percig (egy picikét lehet folyósabb, mint a kívánt eredmény.
Ekkor vedd le teljesen a melegítést és hagyd kihűlni- ezalatt további folyadékot szív magába.