Feltöltve:

Takart sárgabarcklepény

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt25 dekagramm
Ráma13 dekagramm
tej1 evőkanál
cukor10 dekagramm
tojássárgája2 darab
1 csipetnyi
Rama a forma kikenéséhez1 kevés
apróra morzsolt babapiskóta10 dekagramm
sárgabarack60 dekagramm
karambola (csillaggyümölcs)1 evőkanál
tojás a lekenéshez1 darab
porcukor a szóráshoz1 adag

Takart sárgabarcklepény a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A lisztből a Ramával, a tejjel, a cukorral, a tojássárgával, és a sóval gyúrjunk sima tésztát. Formáljunk belőle gömböt, és fóliába csomagolva kb. 1 órára tegyük hűvös helyre. Egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kenjünk ki Ramával, és szórjuk be a babapiskóta-morzsával. A sárgabarackot tisztítsuk és mossuk meg, vágjuk félbe és magozzuk ki. A karambolát mossuk és szárítsuk meg, majd szeleteljük fel. A sütőt melegítsük elő 225 fokra. Nyújtsuk ki a tészta 2/3-át belisztezett munkafelületen, majd béleljük ki vele a formát úgy, hogy egy kis pereme legyen. A gyümölcsöket tegyük a formába. A maradék tésztát nyújtsuk kör alakúra. A tésztakört fektessük a formára, kenjük meg a felvert tojással, majd villával többször szurkáljuk meg. Süssük a sütő középső szintjén kb. 25 percig. Tálalás előtt hintsük meg porcukorral.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem