Tagliatelle bolognai szósszal és mozzarellával
Tagliatelle bolognai szósszal és mozzarellával
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tagliatelle tészta - 400 gramm
  • Knorr 100% Természetes Bolognai spagetti alap - 1 darab
  • darált marhahús - 400 gramm
  • darabolt paradicsom konzerv - 1 darab
  • mozzarella sajt - 1 darab
  • frissen aprított bazsalikom levél - 2 evőkanál
  • fokhagyma gerezd - 2 darab
  • olíva olaj - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. Főzzük meg a tésztát a csomagoláson leírtak szerint. Szűrjük le. Ezalatt tépkedjük kisebb darabokra a mozzarella sajtot. Aprítsuk finomra a fokhagymát és pirítsuk 1-2 percig forró olíva olajon. Adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk míg kap egy enyhe barnás színt, kb. 5-7 percig.
  2. Adjuk hozzá a paradicsom konzervet és a Knorr-tasak tartalmát. Hozzuk forrásba, majd vegyük lejjebb a lángot és pároljuk 10 percig.
  3. Keverjük össze a tésztát a szósszal. Tálaljuk a kis mozzarella darabokkal és bazsalikom levelekkel.