Szűzpecsenye kéksajtos mártással
Szűzpecsenye kéksajtos mártással
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Erőleveskocka - 3 darab
  • Főzőtejszín - 250 milliliter
  • kéksajt - 200 gramm
  • sertésszűz - 1 kilogramm
  • dijoni mustár - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Morzsoljuk szét a sajtot. A szűzpecsenyét tisztítsuk meg amennyiben szükséges.
  2. Forrósítsunk föl 1 evőkanál margarint egy serpenyőben. Tegyük rá a szűzpecsenyét és pirítsuk körbe, időnként megfordítva.
  3. Tegyük egy tűzálló tálba. Morzsoljunk szét 2 erőleves kockát. Keverjük össze a mustárt a margarinnal és az összemorzsolt kockával és kenjük be vele a szűzpecsenyét egyenletesen. Tegyük a sütőbe és mérettől függően süssük 10-15 percig. Majd vegyük ki a sütőből.
  4. Eközben oldjuk föl a maradék 1 leveskockát 250 ml forró vízben. Hozzuk forrásba, majd adjuk hozzá a tejszínt. Keverjük hozzá a szétmorzsolt sajtot. Kevergessük addig, míg a szósz sima nem lesz. Tartsuk melegen.
  5. A kb. 4-5 percig pihentetett húst szeleteljük fel és tegyük a tányérokra. Merjünk rájuk egy kis szószt és tálaljuk. A maradék szószt tálaljuk külön.