Feltöltve:

Szűzpecsenye kéksajtos mártással

timer 30
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Knorr Erőleveskocka3 darab
Főzőtejszín250 milliliter
kéksajt200 gramm
sertésszűz1 kilogramm
dijoni mustár2 evőkanál

Szűzpecsenye kéksajtos mártással a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Morzsoljuk szét a sajtot. A szűzpecsenyét tisztítsuk meg amennyiben szükséges.

2. lépés

Forrósítsunk föl 1 evőkanál margarint egy serpenyőben. Tegyük rá a szűzpecsenyét és pirítsuk körbe, időnként megfordítva.

3. lépés

Tegyük egy tűzálló tálba. Morzsoljunk szét 2 erőleves kockát. Keverjük össze a mustárt a margarinnal és az összemorzsolt kockával és kenjük be vele a szűzpecsenyét egyenletesen. Tegyük a sütőbe és mérettől függően süssük 10-15 percig. Majd vegyük ki a sütőből.

4. lépés

Eközben oldjuk föl a maradék 1 leveskockát 250 ml forró vízben. Hozzuk forrásba, majd adjuk hozzá a tejszínt. Keverjük hozzá a szétmorzsolt sajtot. Kevergessük addig, míg a szósz sima nem lesz. Tartsuk melegen.

5. lépés

A kb. 4-5 percig pihentetett húst szeleteljük fel és tegyük a tányérokra. Merjünk rájuk egy kis szószt és tálaljuk. A maradék szószt tálaljuk külön.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem