Szűzpecsenye kéksajtos mártással a Főételek kategóriában
Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Morzsoljuk szét a sajtot. A szűzpecsenyét tisztítsuk meg amennyiben szükséges.
Forrósítsunk föl 1 evőkanál margarint egy serpenyőben. Tegyük rá a szűzpecsenyét és pirítsuk körbe, időnként megfordítva.
Tegyük egy tűzálló tálba. Morzsoljunk szét 2 erőleves kockát. Keverjük össze a mustárt a margarinnal és az összemorzsolt kockával és kenjük be vele a szűzpecsenyét egyenletesen. Tegyük a sütőbe és mérettől függően süssük 10-15 percig. Majd vegyük ki a sütőből.
Eközben oldjuk föl a maradék 1 leveskockát 250 ml forró vízben. Hozzuk forrásba, majd adjuk hozzá a tejszínt. Keverjük hozzá a szétmorzsolt sajtot. Kevergessük addig, míg a szósz sima nem lesz. Tartsuk melegen.
A kb. 4-5 percig pihentetett húst szeleteljük fel és tegyük a tányérokra. Merjünk rájuk egy kis szószt és tálaljuk. A maradék szószt tálaljuk külön.