Szűzpecsenye gorgonzolamártásban
Szűzpecsenye gorgonzolamártásban
  • timer130 perc
  • moodKözepes
  • person8 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 100 milliliter
  • oregánó - 1 evőkanál
  • babérlevél - 2 darab
  • aprított fokhagyma gerezd - 1 darab
  • olíva olaj - 50 milliliter
  • Knorr Házias Pörköltalap - 1 darab
  • napraforgó olaj - 50 milliliter
  • kékpenészes sajt - 60 gramm
  • fehér bor - 100 milliliter
  • 3 sertésszűz - 700 gramm

Elkészítés:

  1. Mossuk le a húst, szedjük le a hártyát és az ereket, majd szárítsuk le.
  2. Knorr Delikát fűszert oregánót és fokhagymát keverjük össze az olívával. Az így elkészített páccal kenjük be a húst, takarjuk be fóliával és tegyük hideg helyre kb.90 percre.
  3. A húst minden oldalán pirítsuk át forró olajon egy hőálló serpenyőben. Öntsük le fehér borral és egy pohár vízzel, adjunk hozzá a babérlevelet. A serpenyőt állítsuk 190 fokra melegített sütőbe kb. 15 percre. A gorgonzolát reszeljük le.
  4. Miután ez az idő letelt, tegyük félre a húst, a keletkezett mártásba pedig tegyünk Knorr Házias Pörköltalap ízesítőt és a reszelt sajtot. Az egészet forraljuk fel, egész idő alatt kevergetve. Adjuk hozzá a tejfölt és főzzük egy percig - míg a mártás megfelelő állagú lesz.
  5. A szúzpecsenyét vágjuk fel szeletekre, helyezzük tányérra és a mártással leöntve tálaljuk.