Szűzpecsenye gorgonzolamártásban a Főételek kategóriában
Mossuk le a húst, szedjük le a hártyát és az ereket, majd szárítsuk le.
Knorr Delikát fűszert oregánót és fokhagymát keverjük össze az olívával. Az így elkészített páccal kenjük be a húst, takarjuk be fóliával és tegyük hideg helyre kb.90 percre.
A húst minden oldalán pirítsuk át forró olajon egy hőálló serpenyőben. Öntsük le fehér borral és egy pohár vízzel, adjunk hozzá a babérlevelet. A serpenyőt állítsuk 190 fokra melegített sütőbe kb. 15 percre. A gorgonzolát reszeljük le.
Miután ez az idő letelt, tegyük félre a húst, a keletkezett mártásba pedig tegyünk Knorr Házias Pörköltalap ízesítőt és a reszelt sajtot. Az egészet forraljuk fel, egész idő alatt kevergetve. Adjuk hozzá a tejfölt és főzzük egy percig - míg a mártás megfelelő állagú lesz.
A szúzpecsenyét vágjuk fel szeletekre, helyezzük tányérra és a mártással leöntve tálaljuk.