Feltöltve:

Szüreti szőlőtorta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vaníliás pudingpor
csokidarabok

-

cukor25 dekagramm
finomliszt8 dekagramm
étkezési keményítő8 dekagramm
kakaópor3 dekagramm
sütőpor3 csapott mokkáskanál
nagy szemű szőlő50 dekagramm
színtelen tortazselé1 csomag
szőlőlé0.25 liter
színtelen zselatin5 pohár
tojás7 darab
vaníliarúd0.5 darab
tejszín600 gramm
desszertbor1 dl
vaníliás cukor1 csomag
kakaópor a meghintéshez1 kevés

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Négy tojás fehérjét 4-5 ek hideg vízzel felverjük, és beleszórunk 15 dkg cukrot. Egyenként beledolgozzuk a 4 tojássárgát, majd beleszitáljuk a keményítővel, a kakaóporral és a sütőporral elvegyített lisztet. Sütőpapírral kibélelt 26 cm-es, kapcsos tortaformába simítjuk, egyben vagy egyenként kisütjük a három lapot (vékony lapok lesznek), 175 fokon 30-35 percig, tűpróbáig sütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk.

  2. 2. lépés

    A karima eltávolítása után a sütőpapírt lehúzzuk, és a tortalapot keresztben háromfelé vágjuk, ha egyben sütöttük. Az alsó lap köré karimát pattintunk.

  3. 3. lépés

    A szőlőből 40 dkg-ot leszemezünk, és a tortalapon elosztjuk. Ha a szőlőben van mag, akkor félbevágjuk és eltávolítjuk a magokat, utána helyezzük a lapra, ekkor lehet, hogy kevesebb szőlő is elég. A szőlőt úgy rakjuk a lapra, hogy egy sor elég belőle, mert különben szét fog esni szeletelésnél.

  4. 4. lépés

    A 2 ek cukorral elkevert tortazselét a szőlőlével állandó keverés mellett felöntjük. Tovább kevergetve felforraljuk, majd azonnal a szőlőre kanalazzuk.

  5. 5. lépés

    A zselatinlapot hideg vízbe áztatjuk. A vaníliarudat és a kikapart velőt a borral elkevert 200 g tejszínhez adjuk, és felforraljuk. Furcsán néz ki, de ilyennek kell lennie.

  6. 6. lépés

    A 3 tojást ketté választjuk és a fehérjét hűtőbe tesszük. A tojássárgákat 5 dkg cukorral krémesre keverjük, és a forró tejszínes borral állandó keverés mellett felöntjük. Az egészet visszaöntjük a lábosba, és közepes hőfokon addig keverjük, amíg besűrűsödik, (ne forraljuk)! Azonnal tálba öntjük, majd hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint, és kevergetve feloldjuk. Kb 45 percre hűtőbe állítjuk.

  7. 7. lépés

    A tojásfehérjéket felverjük, és beleszórunk 1 ek cukrot. 1 dl tejszínt is kemény habbá verünk, a tojásfehérje habot és a tejszínhabot felváltva a dermedő krémünkbe forgatunk. A krém harmadát a szőlőrétegre simítjuk. A második tortalappal befedjük, majd elosztjuk rajta a maradék krémet.

  8. 8. lépés

    Rátesszük a harmadik tortalapot, és legalább 4 órára hűtőbe állítjuk. A maradék tejszínt a vaníliás cukorral felverjük. A tejszínhabbal bekenjük a tortát és a megmosott szőlőszemekkel díszítjük, oldalát, vagy tetejét kakaóporral meghintjük. Fogyasztásig hűtőbe rakjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0