Feltöltve:

Sztracsatella

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tetejére

étcsokoládé5 dekagramm

A krémhez

tej1 liter
búzadara2 dl
cukor (lehet kicsit kevesebb is, ki milyen édesen szereti)2 dl
vaníliás cukor2 csomag
tojássárgája2 darab
tojásfehérje keményre vert habja2 darab
1 kevés
Ráma12 dekagramm
tejszínhab3 dl
étcsokoládé5 dekagramm

Az alaphoz

babapiskóta1 csomag
csokimázas keksz1 adag

Elkészítés

1. lépés

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A búzadarát a cukrokkal, a tojássárgákkal és a kevés tejjel simára keverjük, majd hozzátesszük a többi tejet is, felfőzzük, végül hozzákeverjük a tojásfehérjehabot is. A tűzről levesszük. Még melegen belekeverjük a Ramát és az 5 dkg reszelt csokoládét.

2. lépés

Összeállítás: a tepsibe lerakjuk a tejben megforgatott, cukrozott babapiskótát, rá a krém felét, majd utána egy sor keksz, ezután krém, végül a babapiskótával befedjük.

3. lépés

A keményre vert tejszínhabot a tetejére tesszük, reszelt csokival megszórjuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap szeleteljük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem