Feltöltve:

Szőlős torta

timer 45
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt50 dekagramm
cukor14 dekagramm
1 csipetnyi
sütőpor1 csipetnyi
tojás2 darab
Ráma25 dekagramm
liszt a nyújtáshoz1 kevés
Rama a formához1 kevés

A töltelékhez és a bevonathoz

citromlé2 evőkanál
porcukor7 dekagramm
fahéj1 csipetnyi
alma1 kilogramm
fehérbor1.5 dl
tojássárgája1 darab
szőlő15 dekagramm
cukor1 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A lisztet kiöntjük egy tálba, hozzáadjuk a sütőport. A közepébe kis mélyedést alakítunk ki, beletesszük a cukrot, a tojásokat, a sót, és az egészet összekeverjük, majd a Ramával együtt sima tésztává gyúrjuk. Cipót formálunk belőle, és 20 percre a hűtőbe tesszük.

2. lépés

Meghámozzuk az almát, félbevágjuk, és a magházát eltávolítjuk. A szőlőt leszemezzük és megmossuk. A félbevágott almákat, a szőlőt, a fehérbort, a cukrot és a fahéjat egy lábasban óvatosan összekeverjük, és közepes lángon 5 percig pároljuk. Néhány percig hűlni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük.

3. lépés

A tésztának valamivel több mint a felét kinyújtjuk. Kikenjük a sütőformát, beletesszük a kinyújtott tésztalapot, és egy 2,5 cm magas peremet is kialakítunk. Villával megszurkáljuk, majd 10 percre a sütőbe tesszük.

4. lépés

Az almás-szőlős keveréket a tésztalapra terítjük. A maradék tésztát kinyújtjuk, és a töltelékre borítjuk. Bekenjük a tojássárgával, és még 25 percig sütjük. Miután elkészült, kihűtjük.

5. lépés

Összekeverjük a citromlét a porcukorral és bevonjuk vele a sütemény tetejét.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem