Feltöltve:

Szőlős torta

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt20 dekagramm
Ráma16 dekagramm
tojás2 darab
sütőpor0.5 csomag
fehérbor3 evőkanál
1 darab

A töltelékhez

cukor7.5 dekagramm
kukoricakeményítő1 kávéskanál
édes fehérbor0.5 dl
tej2.5 dl
tojássárgája3 darab
birsalmasajt3 evőkanál
feketeszínű szőlő30 dekagramm
zöldszínű szőlő30 dekagramm
tojássárgája a kenéshez1 darab

Elkészítés

1. lépés

A hozzávalókból nyújtható tésztát gyúrunk. Egy kerek tortaformát Ramával kikenünk, kilisztezünk, belesimítjuk a tésztát úgy, hogy a széleire is jusson. A tészta alját villával megszurkáljuk, majd letakarva az egészet 30 percre hűtőbe tesszük. A tejet felforraljuk, a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd folyamatosan keverve hozzáadjuk a kukoricakeményítőt, és apránként a forró tejet. A masszát lábasba rakjuk, kis lángon, folyamatosan keverve sűrűre főzzük, (vigyázzunk, hogy ne forrjon), majd kihűtjük, közben időnként átkeverjük. Amikor a krém kihűlt, hozzáadjuk a bort. A massza harmadát a tészta közepére simítjuk, a széleit a tojássárgával megkenjük, majd meleg sütőben 15 percig sütjük. A tüzet mérsékeljük, és még 10 percig sütjük. Közben a birsalmasajtot megolvasztjuk, a szőlőszemeket meghámozzuk. Amikor a tészta megsült, 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd grillrácsra borítjuk. A maradék masszát a közepére simítjuk, a szőlőszemekkel kirakjuk, birsalmasajttal meglocsoljuk, és teljesen kihűtve tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem