Feltöltve:

Szőlős szeletek

timer 50
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tepsi kikenéséhez

finomliszt1.5 evőkanál
Ráma2 dekagramm

A tésztához

mag nélküli szőlő (kb. 40 szép szem)40 dekagramm
dióbél6 dekagramm
1 csipetnyi
kristálycukor20 dekagramm
finomliszt20 dekagramm
tojás4 darab
Ráma20 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A Ramát először magában, majd a cukorral keverjük habosra. Csipetnyit sózzuk és a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. A kemény habbá vert tojásfehérje egyharmadát rátesszük, a liszt egyharmadát rászitáljuk és óvatosan összeforgatjuk. A maradék habot és lisztet ugyanígy, két részletben hozzáadjuk.

  2. 2. lépés

    A masszát egy Ramával kikent, liszttel behintett 25x20 centis tepsibe simítjuk. A szőlőszemeket és a durvára vágott diót rászórjuk, egy kicsit bele is nyomkodjuk.

  3. 3. lépés

    Előmelegített sütőben, közepes lángon (175°C, légkeveréses sütőben 165°C) 27-30 percig sütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre