Feltöltve:

Szőlős szelet

timer 80
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vaníliás cukor2 csomag
cukor22 dekagramm
liszt25 dekagramm
tojás1 darab
Ráma12 dekagramm
túró0.5 kilogramm
tejszín500 gramm
zselatin36 gramm
száraz fehérbor2 dl
fehér szőlő30 dekagramm
piros vagy kék szőlő30 dekagramm
tortazselé1 csomag
szűrt almalé1.25 dl
víz1.25 dl

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A liszttel, 1 cs. vaníliás cukorral, a tojással és a feldarabolt, hideg Ramával összegyúrunk 8 dkg cukrot, majd folpackba csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük. A folpack között kinyújtott tésztát kikent, liszttel meghintett 32x39 cm-es tepsibe fektetjük, majd előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 12-15 percig sütjük. A túrót 10 dkg cukorral és a másik tasak vaníliás cukorral kikeverjük. A tejszínt felverjük, a hűtőbe állítjuk. A megmelegített borban az utasítás szerint feloldott zselatint 2 evőkanál túróval összekeverjük. A többi túróhoz adjuk, és hűtőbe tesszük. A rácson kihűtött tésztát vízszintesen félbevágjuk, és alufóliából mindkét lap köré keretet hajtunk. A habot a dermedő krémbe forgatjuk, majd 20 dkg kivételével belevegyítjük a szőlőt. A krémmel megkent lapokat 2 órára a hűtőbe állítjuk. A szeletekre vágott sütit a félretett szőlőszemekkel díszítjük. A zseléport 2 evőkanál cukorral, az almalével és 1,25 dl hideg vízzel eldolgozzuk, kevergetve felforraljuk. Kb. 1 perc után a szőlőre kanalazzuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem