Feltöltve:

Szőlős kosárkák

timer 50
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

réteslapok1 darab
olvasztott Rama5 dekagramm
szőlő1 darab
muffin sütőforma, vagy szuflé forma a sütéshez1 darab

krem

vanília ízű pudingpor1 csomag
tejszín2 dl
cukor3 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
tej2 dl

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A réteslapokat kiterítjük, kevés olvasztott Ramával megkenjük, négybe hajtjuk, és a muffin sütő mélyedéseibe helyezzük úgy, hogy "a szélük fodrosan túllógjon a peremen". Ráhelyezünk egy kis darab sütőpapírt, arra rádobunk egy marék szárazbabot, és így sütjük kb 8-10 percig, (ha nem szilikonos formában sütjük, akkor alaposan ki kell kenni Ramával a sütőformát). Ha kész, kivesszük a babot és a sütőpapírt, majd óvatosan tányérra helyezzük, és hagyjuk hűlni a kosárkákat.

  2. 2. lépés

    Míg hűl, elkészítjük a krémet. Egy tálban simára keverjük a pudingport 1 dl tejszínnel, és a kétféle cukorral. Egy kis lábasban felforraljuk a tejet a másik 1 dl tejszínnel, majd a pudingporos keveréket beleöntjük, és kevergetve pár perc alatt sűrű krémmé főzzük.

  3. 3. lépés

    Ha langyos, - de még nem hűlt ki teljesen - a kosárkákba kanalazzuk, a tetejére félbevágott szőlőszemeket helyezünk és kész is.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem