Feltöltve:

Szőlős-pórés lepény

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt28 dekagramm
Ráma10 dekagramm
méz1 teáskanál
1 darab
tejszín1.25 dl
póréhagyma3 darab
Ráma4 dekagramm
bors1 darab
fűszerpaprika0.5 teáskanál
almalé3 evőkanál
kék szőlő25 dekagramm
tojás2 darab
zsiradék a formához1 kevés
finomliszt
vékony lapocskákra vágott mandula
ehető szárított virág, készen kapható keverék, ehető virágok szirmaiból, leveleiből, stb. vegyesen, de ezt el is hagyhatjuk
csokoládé
finomliszt (2 dl)

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A Ramát 1,25 dl vízzel felforraljuk, majd liszttel, fél teáskanál sóval és a mézzel gyorsan sima tésztává keverjük, és fóliába csomagolva hagyjuk kihűlni. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

  2. 2. lépés

    A formát kikenjük, a tésztával kibéleljük, az alját villával megszurkáljuk, 20 percig sütjük. Közben a pórét karikákra vágjuk. Forró Ramában megpároljuk, fűszerezzük, almalével felöntjük. Fedő nélkül félpuhára pároljuk.

  3. 3. lépés

    A szőlőt megmossuk, elfelezzük, kimagozzuk. A lepény alját hagyjuk kigőzölögni.

  4. 4. lépés

    A tojást, a tejszínt és a pórét összekeverjük, a tésztára kenjük, majd megszórjuk a dióval és a szőlővel. 15 percig sütjük légkeveréses sütőben.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem