Szőlős-borkrémes szelet
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • csokoládé
  • kukoricadara
  • friss élesztő fele
  • vaníliapuding (v. 30 dkg liszt)

Borkrém

  • cukor - 8 dekagramm
  • must vagy szőlőlé - 2 dl
  • fehérbor - 2 dl
  • mazsola - 6 dekagramm
  • étkezési keményítő - 4 dekagramm
  • tejszín - 4 dl

Tészta

  • liszt - 6 dekagramm
  • cukor - 4 dekagramm
  • tojás - 3 darab

-

  • vegyes szőlő - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. Sütőpapírral kibélelünk egy sütőlemezt. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, konyharuhába hempergetve felitatjuk róla a vizet.
  2. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Lazán beleforgatjuk a fehérjehabot, beleszitáljuk a lisztet, közben óvatosan keverjük. A sütőlapra egy 25x10 cm-es téglalapot kenünk a tésztából, és a sütőben 10-12 percig sütjük. Tálcára csúsztatjuk, majd eltávolítjuk a papírt.
  3. A mazsolát leöblítjük, 10 perc alatt összefőzzük a borral, majd leszűrjük és apróra összevágjuk. A szőlőléből a cukorral és a keményítővel kemény krémet főzünk, majd kihűlésig kevergetjük. A kihűlt krémet összekeverjük a mazsolával.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a krémbe forgatjuk, és a piskótára kenjük. A szőlőszemeket kettévágjuk, a tészta tetejére rakosgatjuk. A hűtőben 1 órát pihentetjük, csak utána szeleteljük.