Feltöltve:

Szőlős-borkrémes szelet

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

csokoládé
kukoricadara
friss élesztő fele
vaníliapuding (v. 30 dkg liszt)

Borkrém

cukor8 dekagramm
must vagy szőlőlé2 dl
fehérbor2 dl
mazsola6 dekagramm
étkezési keményítő4 dekagramm
tejszín4 dl

Tészta

liszt6 dekagramm
cukor4 dekagramm
tojás3 darab

-

vegyes szőlő20 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Sütőpapírral kibélelünk egy sütőlemezt. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, konyharuhába hempergetve felitatjuk róla a vizet.

  2. 2. lépés

    A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Lazán beleforgatjuk a fehérjehabot, beleszitáljuk a lisztet, közben óvatosan keverjük. A sütőlapra egy 25x10 cm-es téglalapot kenünk a tésztából, és a sütőben 10-12 percig sütjük. Tálcára csúsztatjuk, majd eltávolítjuk a papírt.

  3. 3. lépés

    A mazsolát leöblítjük, 10 perc alatt összefőzzük a borral, majd leszűrjük és apróra összevágjuk. A szőlőléből a cukorral és a keményítővel kemény krémet főzünk, majd kihűlésig kevergetjük. A kihűlt krémet összekeverjük a mazsolával.

  4. 4. lépés

    A tejszínt kemény habbá verjük, majd a krémbe forgatjuk, és a piskótára kenjük. A szőlőszemeket kettévágjuk, a tészta tetejére rakosgatjuk. A hűtőben 1 órát pihentetjük, csak utána szeleteljük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem