Feltöltve:

Szőlős-almás kalácspuding

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

darált, pörkölt mogyoró
ízlés szerinti italpor

-

langyos tej1.5 dl
tojássárgája1 darab
kalács20 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
darált dió vagy mandula8 dekagramm
őrölt fahéj1 csipetnyi
cukor10 dekagramm
alma20 dekagramm
szőlő20 dekagramm
Rama + egy kevés a tálhoz4 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A szőlőt leszemezzük, megmossuk, negyedekre vágjuk, kimagozzuk. Az almát megtisztítjuk, kimagozzuk, negyedekbe vágjuk, majd vékonyra felszeleteljük. A szeletelt almát lábasba tesszük, megszórjuk a cukorral, a fahéjjal, és kíméletesen megpároljuk. Amikor puha, de nem ment szét, levesszük, belekeverjük a diót, a szőlőt, a reszelt citromhéjat. Egy kb. 18 cm átmérőjű, és 6-7 cm mély hőálló tálat kikenünk Ramával. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.

  2. 2. lépés

    A kalácsot vékonyra szeleteljük. Összekeverjük a tojások sárgáját a langyos tejjel és a Ramával. A kalácsszeleteket megmártjuk a tojásos tejben, majd kibéleljük vele a formát.

  3. 3. lépés

    Beleöntjük az almás-szőlős tölteléket, elegyengetjük, majd betakarjuk kaláccsal, és kicsit megnyomkodjuk.

  4. 4. lépés

    A sütőben készre sütjük (40-45 perc). Amikor szép piros és roppanós a teteje, kivesszük, körbevágjuk, és tálra borítjuk. Melegen szeleteljük az asztalnál. Vaníliaöntetet kínálhatunk mellé.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem