Feltöltve:

Szőlőlepény

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

fehér szőlő200 gramm
piros szőlő200 gramm

A kevert tésztához

Ráma250 gramm
cukor225 gramm
tojás4 darab
teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt150 gramm
szitált búzaliszt75 gramm
sütőpor2 csapott mokkáskanál

A megkenéshez

birszselé3 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A szőlőt megmossuk, leitatjuk, a szárakról leszedett szemeket félbevágjuk, a magokat eltávolítjuk. A tésztához - konyhai robotgéppel, a legmagasabb fokozaton - simára keverjük a Ramat. Apránként belekeverjük a cukrot, és tovább keverjük, amíg sima és egyenletes nem lesz. Ezután egyenként beletesszük a tojásokat, és a masszát mindegyikkel kb. 1/2 percig keverjük. A kétféle lisztet elkeverjük a sütőporral, majd két részletben, közepes fokozaton a masszába keverjük. A tésztát 30 cm átmérőjű, kikent lepényformába simítjuk, a felezett szőlőszemeket elosztjuk rajta, végül az előmelegített sütő rácsára helyezzük. Felső/alsó hőfok: kb. 180 °C, légkeverős sütőnél kb. 160 °C, a sütési idő: kb. 40 perc. A lepényt a formában, a süteményrácson, kissé hűlni hagyjuk. A megkenéshez a birszselét kis edényben hirtelen felfőzzük, a még meleg lepényre kenjük, majd hagyjuk kihűlni.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem