Szoljanka (savanyú leves) pontyból
Szoljanka (savanyú leves) pontyból
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 0.75 darab
  • burgonya - 25 dekagramm
  • liszt - 2 evőkanál
  • hagyma - 15 dekagramm
  • citrom - 10 dekagramm
  • Knorr Pirított hagymás Ízbomba - 1 darab
  • ketchup - 2 evőkanál
  • savanyú uborka - 20 dekagramm
  • pontyleves - 1.5 liter

Elkészítés:

  1. Hámozd meg és kockázd fel a burgonyát. A leves egy részével öntsd le a burgonyát és főzd meg.
  2. Pucold meg és vágd szeletekre az uborkát, add a maradék leveshez és forrald fel.
  3. A citromot forrázd le, vágd le a héját, vedd ki magjait és vágd félszeletekre.
  4. Vágd apróra a hagymát, dinszteld meg olíva olajon, szórd rá a lisztet és pirítsd aranybarnára.
  5. Keverd össze az eddig előkészített hozzávalókat, adj hozzá ketchupot és tejfölt. A levest főzd 10 percig.
  6. A kész pontyos szoljankát ízesítsd Pirított hagymás Ízbombával.