csirkemell | 40 dekagramm |
---|---|
Knorr Tyúkhúsleveskocka | 1 darab |
olaj | 1 evőkanál |
liszt | 2 evőkanál |
tejszín | 1 dl |
szójaszósz | 2 evőkanál |
Knorr Fokhagymás Ízbomba | 1 darab |
olívabogyó | 2 evőkanál |
kurkuma | 1 csipetnyi |
Knorr Petrezselymes Ízbomba | 1 darab |
Szójás, olívás csirkemell a Főételek kategóriában
A csirkemellet 4 szeletbe vágjuk. Kiverjük, majd fűszerezzük a KNORR szárnyas fűszerrel és borsozzuk, majd lisztbe mártjuk. Felforrósított olajon, serpenyőben a húsdarabokat hirtelen átsütjük. Ráöntjük a szójaszószt, hozzáadjuk az olívabogyókat, meghintjük kurkumával és a 2 dl vízben elmorzsolt leveskockát, és 10 percig fedő alatt pároljuk.
A végén belekeverjük a két KNORR ízbombát, és a felesleges levet elpárologtatjuk, hogy kellemes mártás sűrűségű legyen. Tejszínnel dúsíthatjuk.