Szójás, gyömbéres pác halakhoz
Szójás, gyömbéres pác halakhoz
  • timer10 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

    600 g halhoz

    • Globus Mustár - 1 evőkanál
    • szójaszósz - 2 evőkanál
    • gyömbér (3 cm) - 1 darab
    • halszósz - 1 evőkanál
    • napraforgó olaj - 50 milliliter
    • szezámolaj - 1 evőkanál
    • fokhagymagerezd - 2 darab
    • só - 12 gramm

    Elkészítés:

    1. A megmosott (nem szükséges meghámozni) gyömbért szeleteljük fel, a fokhagymát zúzzuk össze.
    2. Keverjük a mustárhoz az olajokat, szószokat, gyömbért, fokhagymát.
    3. Kenjük be vele a halszeleteket. Fóliával lefedve 1 órán keresztül pácoljuk a hűtőben.
    4. Sütés előtt halszeletek felületéről húzzuk le ujjainkkal a pácot, sózzuk, burgonyakeményítőbe forgatva, félbő olajban süssük készre.