Szójajoghurtos szilvaleves kölesgombóccal
Szójajoghurtos szilvaleves kölesgombóccal
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person5 fő

Hozzávalók:

  • víz - 4 dl
  • fahéj - 2 teáskanál
  • szilva - 1 kilogramm
  • citrom - 1 darab
  • tofu - 5 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • nyírfacukor - 5 dekagramm
  • köles - 10 dekagramm
  • vanília - 2 teáskanál
  • rizstej - 2 dl
  • szójajoghurt - 5 dl

Elkészítés:

  1. A szilvák magjait kiszedjük, feldaraboljuk őket, ráöntjük a szójajoghurtot és összeturmixoljuk.
  2. Ezután ízesítjük fahéjjal, nyírfacukorral, vaníliával, majd jól behűtjük.
  3. A gombóchoz a kölest dupla mennyiségű vízben kifőzzük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a nyírfacukrot, a vaníliát és a reszelt tofut. Alaposan összedolgozzuk, gombócokat formázunk belőle és a tálaláskor beledobjuk a levesünkbe.