Feltöltve:

Szögletes túrótorta meggyel

timer 45
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Ráma20 dekagramm
liszt20 dekagramm
cukor25 dekagramm
tojás5 darab
1 csipetnyi
vaníliás cukor1 csomag
búzadara7 dekagramm
vanília ízű pudingpor1 csomag
tehéntúró1 kilogramm
meggy, vagy 1 kis üveg (680 ml) meggybefőtt40 dekagramm
porcukor1 teáskanál

Elkészítés

1. lépés

7-8 dkg feldarabolt Rama margarint a liszttel, 5 dkg cukorral, 1 tojással, és csipetnyi sóval simára összedolgozunk. A tésztát folpackba csomagolva kb. 1 órára hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán a hűtőből kivett tésztát kb. 27x27 cm-es lappá kinyújtjuk, majd Ramával kikent 23x23 cm-es formába fektetjük. A széleknél körben 4 cm magasra felhúzzuk, és az alját villával megszurkáljuk, majd hűtőszekrénybe tesszük. A maradék Ramát és cukrot a vaníliás cukorral kikeverjük, a tojást szétválasztjuk. A tojássárgákat egyenként a Ramás krémbe dolgozzuk, majd hozzáadjuk a búzadarával elkevert pudingport, és a túrót. A tojásfehérjéket kemény habbá felverjük, és lazán a masszába dolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztbe forgatott meggyet, és a tésztalapra simítjuk. Előmelegített sütőbe, a legalsó sínre toljuk, és 175 fokon, kb. 1 órát sütjük. A kikapcsolt sütőben 20 percig pihentetjük, majd kivesszük, és a formában teljesen kihűtjük. Porcukorral meghintve, kockákra vágva kínáljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem