Feltöltve:

Szívecskék, sörkorcsolyák Valentin napra

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

élesztő5 dekagramm
cukor1 teáskanál
meleg tej0.5 bögre
puha Rama0.5 bögre
1.5 teáskanál
finomliszt6 bögre
tojás2 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Tegyünk egy meleg tálba fél bögre meleg vizet, szórjuk rá az összemorzsolt élesztőt, majd keverjük el a vízben. Adjuk hozzá a maradék meleg vizet, a cukrot, a tejet, a Ramát, a sót és a 2 bögre lisztet. Elektromos keverővel dolgozzuk össze, ezután adjuk hozzá a tojásokat és még fél bögre lisztet, majd keverjük 2 percig. Adjuk hozzá a maradék lisztet, hogy lágy tésztát kapjunk.

  2. 2. lépés

    Borítsuk a tésztát lisztezett gyúródeszkára, gyúrjuk ruganyosra és folpackal fedjük le, majd hagyjuk állni 20 percet. Én kelesztőtálba tettem.

  3. 3. lépés

    Készítsünk kívánt formákat, helyezzük kikent sütőlapra és borítsuk be műanyag fóliával. A lényeg, hogy légmentesen záródjon. Egy hétig tárolhatjuk így mélyhűtőben.

  4. 4. lépés

    Fagyasztás nélküli a tészta megformázása után duplájára kelesztjük, majd sütjük.

  5. 5. lépés

    Kifli készítése. Osszuk 2 részre a tésztát. Mindkét feléből nyújtsunk egy 35 cm átmérőjű kört. Vágjuk mindkét kört 12-12 körcikkre, amelyeket a széles végüktől egyenként tekerjünk fel, majd a tekercsek két végét finoman hajlítsuk meg, hogy kifli formájúak legyenek. Tojássárgával kenjük le és előmelegített sütőben süssük szép pirosra.

  6. 6. lépés

    A tészta egyharmadából kiflik készültek, a másik részéből szíveket készítettem (4 db szív lett). Kb 20 cm hosszú és 3 cm széles rudat vágunk le. A rudakat félbevágjuk, az utolsó 2 cm-ig. Jobbról és balról is csiga alakban befelé tekerjük, majd felvert tojással lekentjük és reszelt sajttal megszórjuk. Még kb 20 percig kelesztetjük, majd sütjük.

  7. 7. lépés

    Az utolsó 1/3 részből egy összetartozó szív formát készíthetünk. Ramával kikenjük a formát, a tésztát szépen, egyenletesen beletesszük, majd újra kelesztjük és sütjük.

  8. 8. lépés

    Amikor majdnem kész, akkor a sütőformából kivesszük, egy kisebb tepsire tesszük fordítva, hogy a domború fele kerüljön felfelé, majd tojásfehérjével lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk. Vissza a sütőbe és szép aranysárgára sütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Virslis koszorú

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 2

Lábtörlő

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Sajtos stangli

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Fokhagymás grissini

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Pizzás virág

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0

A kétsajtos

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0

Virslis-sajtos falatkák

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vízi sajtos stangli

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Gyors sós stangli

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 0

Sajtos tekercs

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Sajtos tallér

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0

Töltött háromszögek

timer 130"
mood Közepes
thumb_up 0

Sajtos háromszögek

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kalocsai ropogós

timer 180"
mood Könnyű
thumb_up 0

Szalámis sörkorcsolya

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Sajtos háromszög

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Sonkás vajdasági sós

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Virslis fonat

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0