Feltöltve:

Szivárványtorta

timer 1
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Piskótához

tojás12 darab
liszt12 evőkanál
kristálycukor12 evőkanál
ételszínezék1 adag

Krémhez

mascarpone krémsajt25 dekagramm
növényi habtejszín0.5 liter
fehér csokoládé20 dekagramm
habfixáló2 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Elkészítjük a 2 tojásos piskótákat. A narancs, citrom, lila és piros ételszínezékkel készült piskótákat sütjük ki először.

  2. 2. lépés

    Piskóta: 2 tojásfehérjét habbá verünk egy csipet sóval. A két tojássárgát 1 kanál kristálycukorral szintén habbá verünk és hozzáadunk 2 kanál lisztet, majd óvatosan hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét. Végül a színezőt öntjük bele, amíg el nem érjük a tetszés szerinti színt.

  3. 3. lépés

    Ramával kikent, lisztezett tortaformába öntjük és megsütjük. Így sütjük ki a piskótákat egyenként, szín szerint. Ha megsültek a piskóták, hagyjuk kihűlni őket és közben elkészítjük a krémet.

  4. 4. lépés

    A fehér csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd langyosan a mascarpone sajthoz keverjük. A növényi tejszínhabot a habfixálókkal kemény habbá verjük és óvatosan összekeverjük a csokoládés - mascarpone sajttal.

  5. 5. lépés

    A piskótákat tetszés szerint sorakoztatva megkenjük a krémmel. A külsejére tegyünk félre a krémből és vonjuk be vele a tortát. Díszíthetjük színes cukorkával, vagy reszelt csokival.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem